SPELL IT RIGHT :: THE KAT L.O.V.E.S THE DOLLY

Again eh post dalam BM. Memperkayakan Bahasa Melayu. Betullah apa yang dikata orang mengenai relationship, sentiasa ada naik turun, pasang surut ataupun on off. Saya sama sekali tidak menafikannya sebab saya ada terlibat dalam satu relationship yang sangat saya hargai dan kalau boleh saya nak kekalkan sehinggakan only death do separates us away. Opps… jangan salah sangka… bukanlah relationship in between saya atau mana-mana lelaki yang hadir dalam hidup saya tetap ini adalah relationship yang sangat saya hargai sejak saya kenal ertinya yang sebenar. It is called FRIENDSHIP. Yeah persahabatan. I do believe that each of us were tied with this very special bonding tak kira tua, muda, kecik, besar, kaya atau sebaliknya. Dalam soal persahabatan, saya mengakui saya sedikit memilih kawan. Opsss! No no no! Saya kawan dengan semua orang tapi untuk diiktiraf sebagai “KAWAN” di hati saya tu suatu perkara yang lain pulak. Ye lah, saya tak suka orang yang depan baik, cakap perlahan, jalan pijak semut pun semut tak mati (semata-mata nak control depan boys) tapi kat belakang…amboi! Ibu tebuan pun mati kalau dipijak (yelah kan… tak pandai buat peribahasa). Dan sebab tu lah, kawan-kawan yang rapat dengan saya semuanya sikap mereka berbeza tapi diorang mempunyai core value yang sama dengan saya and I like it. Gang saya :

  1. The Dolly masa kat ZS dan kekal sampai sekarang (Me, Tayn, Ara, Shana, Reesha, Hunny)
  2. The KAT (Me,Tayn,Ara)
  3. BKP masa kat PC dan Alhamdulillah sampai sekarang (Me, Nik Syakirah, Naily Akmal, Rifhan Aliah, Ummu Ammarah, Mariana Nabilla, Syazwani Dan, Nurfarhana Reza, Nasihah)! Ramai doo dan tulis panjang2 nama korang. Cantik punya pasal.


Tak nak cerita pasal BKP sebab dalam BKP itself yang rapat dengan saya teramat sangat hanyalah Naily dan Syakirah. Tapi post kali ni nak bicara pasal The Dolly dan jugak The KAT sebab conflict do arouse!!! Haiya! Pagi tadi Tayn called me for quite a few times tapi saya tak angkat (sorry la sayang you know betapa awalnya aku bangun kan?). And Tayn story-mory camne the twin terasa sebab The KAT masih wujud. Alamak! Kia malas sangat nak panjang cerita just that nak explain kalau-kalau la korang baca post Kia kan… I got reasons for this. Sebenarnya, bukan The KAT nak eliminate korang and split up kita for two groups. TAK SAYANG! Sebenarnya, ada certain2 time saya lagi rasa selesa dengan The KAT aka ngan Ara n Tayn sebab among all, dorang yang tahu banyak pasal saya. But for certain cases, saya selesa berada dengan The DOLLY. Dan ada jugak certain2 tu, saya tak nak korang langsung, I need my Nik Syakirah yang sangat2 memahami (most of the time). So, saya explain la kat Shanna situasi sebenar yang saya baru je broke up and then I was ashamed nak face the fact yang the twin dapat straight A’s but me? A student of MRSM dapat 8A je… Malu la wey! Tapi nasib baik Shanna and I can come up into a conclusion. Hope benda yang sama terjadi kat Tayn dan Reesha. (susah sikit sebab minah dua orang ni sama-sama sensitive). As for me and Shanna kami easy going je that’s why I chose to explain this to Shana (sorry Tayn!). Alhamdulillah… things were settle up! See! Kita kena duduk semeja dan berbincang together dan sekarang kami tak jealous pun to each other dan kitorang saling tahu menahu yang esok Hunny n The Twin akan ke PC Fair kan? Tak pe… you guys go ahead dan The KAT harap korang boleh faham kenapa kami buat days out untuk The KAT sahaja Sabtu ni. Bukan sebab lupakan korang tapi macam Kia cakap… we need time to discuss and fix some hearts! Dan rasa sangat bahagia sebab nanti The DOLLY setuju akan buat sleepovers sama-sama! I love it girls! (Baru je terfikir tapi korang dah fikir ye??? Comel!).


So di kesempatan ni jugak, alang-alang dah buat post ni nak la pulak menceritakan story The DOLLY yang pelik ni. Nak cerita macam mana Kia boleh kenal korang.

  1. Tatayn : you are smart and very gorgeous among all! Sebenarnya Kia sekelas dengan Intan since Form 1 dan Kia class monitor masa tu tapi tak pernah tahu pun sekelas dengan Intan until Form 2 baru perasan Intan adalah salah seorang Amanahian! Tapi tu lah kan Tayn, we become bestfriend yang teramat sangat since Form 3 dan Alhamdulillah… kekal sampai sekarang and I owe you too lot of deeds! You are my heart, my soul.. love you to infinity!
  2. Ara : Ara Kia kenal dari Darjah Empat lagi kan? Dan masa tu since kita kanak-kanak lagi, kita buat declaration kan yang kita akan jadi besfriends! Lucu la siap tandatangan surat agreement gitu… so now, dah 8 tahun you become my bestie and hope we are together. Rasa sebak pun ada jugak actually sebab kita cuma sempat jadi deskmate masa Form 3 kan??? Padahal bestfriend! Hoho~
  3. Shanna and Reesha aka The Twin : Haha yang ni unik sebab kita bergaduh gila-gila dulu! Ingat lagi macam mana I HATE AND ANTI kat TWIN. Allergic gila tapi since Form 3 kita boleh jadi bestfriend right??? Pelik betul! And guess what u guys, you guys adalah yang paling bookworm dalam gang kita dan sangat determine! Padan dapat 9A! Love both of you Shanna and Esha!
  4. Hunny : Hanna Aleena. Pandai2 je panggil Hunny kan tapi takpe. Hunny Kia bleh rapat pasal Hunny rapat ngan Ara dari Darjah 3 lagi kan? Hunny sangat cantik dan tercantik among all! Tapi we are not befriend because of beauty but then suka sangat Hunny yang kiddish. Dan Hunny jugak yang mengikut jejak langkah Kia blah pergi MRSM tapi pergi MRSM Kuantan. Tak kisah lah yang pasti we are besties!


Camtu lah cerita nya… After all kami semua sekelas dulu tapi Badan Uniform lain, Kelab lain but then sukan je sama. Guess what? Kami united dalam Kelab Aerobic! Time tu form group and most of our staybacks kami stayed together, makan nasik ayam sama, pi 7E sama2 pastu terjoget2 kekenyangan sama2! Yang happy sal kami semua hold the upper position club aerobic dulu dan sama-sama versus Gang Nabila n Nik Hasni. Tapi tu cerita dulu la…

The Dolly (Ara,Shanna,Tayn,Esha,Hunny,Kia + Ara)


OK ye korang? Now everything dah clear. Apa-apa pun thanks sebab korang yang hadir dalam hidup Kia dan masih menyayangi Kia dan paling penting, TAK PERNAH AWKWARD DENGAN KIA DALAM APA JUA KEADAAN!


p/s Tayn suka lah ko datang rumah. Aku dah buat Apple fruit punch sampai hati tak nak minum! Haiya!!! Tak nak buat dah lain kali =P

Advertisements

2 thoughts on “SPELL IT RIGHT :: THE KAT L.O.V.E.S THE DOLLY

  1. hye: ur post about ur frenz is very good. i am sorry ti ask about this. but i think dat tayn, esha, shanna, and ara are quite close to u.becaoz based on ur infos about them all.hunny is not really close? and if u want to know whose ur best frens dont judge them by their appearance, try to know their heart, their personalities.maybe u can find the answer to ur question.(juz want to remind u)becoz i have the same trouble with my frens too…

  2. Hello there 🙂 To be frank, yes. eventhough i used to be in the same school with Hunny from our primary education..till secondary one but we're not that close. The rest of them too. Its not that i choose my friends based on their appearance,its more to heart thing. I appreciate my friends as their own way. Anyhow, i love all of them. Wish u all the best with your buddies 🙂

Would love to hear from you!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s