SELAMAT TINGGAL MUCHAN SAYANG

Semalam merupakan hari yang sangat haru biru dalam hidupku. Malas la nak tulis pasal peristiwa2 sebelah siang sebab tak banyak pun yang menarik. Cuma makan sedap tidur lena,tu je. Tapi tragedy ni berlaku pada malam hari. Malam tu dinner simple je. Cuma drive thru MCD so take away balik rumah. Masa duk tengah makan tu, sempat lagi aku cakap, “Leftovers ni tak boleh bagi kucing makan. Diorang mana makan ayam n burgers. Hahah padan muka mesti mati kalau x makan”… Kejam? Memang pun. To be honest, aku x pernah suka kat kucing sebab aku takut and ada fobia dengan kucing. So, masa tu tiba2 ada bunyi cam ‘srrrttt srrrtt’ camtu. Ntah. X reti nak describe. Aku dan Izz mengusik Baby Dhea kononnya ada musang nak datang makan dia. Menangis budak tu! Heheh ~

So, lepas dah habis makan mama pergi ke backyard dia cakap nak kasik kucing makan. Heee buang tabiat ke? X penah dia kasik makan after 8.30p.m. So, masa nak basuh tangan tu tiba2 aku dengar mama panggil Izz. Dalam hatiku, sempat lagi berkata “Gano kalu kucim tu mati? Tengok2 abis putus badan dia. Hahah” Nakal ye? So, aku pun ikut sama la nak pergi jugak and nak dipendekkan cerita, kata2 ku tadi ibarat doa ke apa… aku tengok daraaaah berlumuran and then ada kepala anak kucing. Kalau x silap, yang ni yang nama Muchan. YA ALLAH! Apaa dah jadi? Tanpa ku sedar, air mata menitis lah jugak… x sangka apa yang aku kata semuanya dah jadi benar. Dan of course, aku sedikit pun x gembira dengan kematian Muchan sebab dia baru kitten, kitten comel. Yang x comel nya bila dah besar, en? Muchan, semoga Muchan bahagia di sanaI’m sorry Muchan…

Advertisements

Would love to hear from you!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s